Monday, April 1, 2013

Mabruk Alaik ^__^

Setenang air di kolam, campak batu bertempias juga....

Itu kisah semalam.

Ahh, ketepikan isu peribadi.
Lari topik nanti. :p

Cuma mahu berkongsi pengalaman kali pertama ke wilayah Jeram, Kuala Selangor.
Jajahan takluk parti Bulan. *rasanya lah, sebab bendera bulan gergasi ada kat simpang tu*

Mabruk alaik Sa'adah.
Selepas berpenat lelah memusing stereng, memetik signal dan menukar gear (bajet kau bawa manual ke cemane), akhirnya tiba juga kami (empunya blog dan nenek Atasha) ke destinasi.
Cantiknya warna khemah, pink biruuuu cair ala ala turquoise sikit.
Nampak pengantin pula, comel berseri-seri sungguh !
Masha Allah, Subhanallah.
Majlis yang sangat simple, tapi rasa eksklusif sangat.
Pengantin makan beradab, bersila je kat ruang tamu rumah. Majlis kau hado ?
*Tunggu turn aku nanti, aku hampar tikar gulung kat atas rumput depan rumah.
Siap dengan tetamu pun makan sekali camtu. HAAAA. Berangan. Drop. the. subject.
Bahagia je tengok pengantin.
Kekok je nampak Sa'adah dengan suami dia.
Tak percaya. mihihi.
Baru tahun lepas dia malu2 cerita pasal pertunangan dia.
And tahun ni, dah sah jadi suami isteri.
Alhamdulillah.

Jenguk punya jenguk....
Eh, tapi kenapa rasa macam kenal rombongan pengantin lelaki ni eh.
Eh, tu macam makcik Normah. eh, Syafiqah. eh, kak Diana.
Emmm. Something smells fishy here.
Buat tak kenal, buat tak kenal.
Takut salah orang.

Balik balik, entah macam mana terkeluar pulak gambar kak Diana n family.
Ohh. Laaaaaaaa.
Rupanya family suami Sa'adah jiran lama aku.
Dulu selalu melepak rumah diorang waktu kecik2.
Aku geng dengan Syafiqah and kak Diana tu.
Panjat sana panjat sini. Makan itu makan ini.
Main basikal, kena kejar anjing. Jatuh basikal langgar bumper.
Sharp pensil sama-sama, pastu aku ter-rosakkan sharpener putar2 diorang.
Pastu gaduh2.
Abang diorang marah2. mihihi
Tu pun sebelum diorang pindah dari Tampin ke Melaka.
Lepas tu lost contact.
mihihi.
Lawokk pulak rasa.
Kenangan....

Sudahhh.
Mari melayari kenangan semalam....

First capture was sooo wtfish. Gugup kali =="
HAAA. Candid :p
Comelun Sa'adah ^^
This is the only pic of him. 
Kak sakinah & Sa'adah :)
Tasha & Hawa
From now on, you'll be seeing some silly captures of Hawa :p
Cantik baju dia. Beading tepi2 tu. Comel :3
Muko eh. hahaha xD 
Kemain khusyuk :p
Hawa lagi xD
Hawa lagi dan lagi xD
Ape kehe... :p
Atotototo, tomeynyooo :p
Ngam. Pandai aja posing. Perfect timing judingg ! :p
Sven a.k.a Yassin and his bestfriend, Jujudingding :p
Ahaaa, this is the one ! Nice righttt :D
Oooppss, sorry missy. :3


Lewls Hawaaa xD 
Mamat depan tu, asal aku pegang camera, cepat je posing.
Snap jelah, sebab dia je yang sudi. Lewls
Eh, hai Ajiji :p

No comments: