Thursday, January 10, 2013

Double Two kateee Tasha.


2013
I'm turning 22 this year. -___-"
*sigh*
Bismillahirrahmanirrahim and Assalamualaikum to all !
Alhamdulillah, i've survived 10 days being in Enstek !
yeayyy ! ~ *confetti all over the place*

New campus, new room, new roommate ( hai Yana Nana :p ), new neighbours, new homeroom, new awesome and fresh surrounding for a new year.
*Walaupun ada sedikit rindu kat Wardah.... :(
agagaga. tahan sedih :(
... Komplen lah apa apa pun, tapi aku rasa cool kot tempat baru.
Bukan sebab Enstek ni makin dekat dengan rumah, tapi sebab entah.
Dah aku rasa macam tu kan. hihi
I sincerely think that all of us are really blessed. Alhamdulillah, thank you Allah ! :)

I'm still adjusting myself to the new environment.
Well, tak susah pun kot nak adapt semua.
Little little things yang lacking tu, alaa, tempat baru kan. Apa ada hal la kan.
Normal kan. Nak dapat semua perfect bukan senang.
Let it be one step at a time. I feel that we'll appreciate things better that way. :)

To begin,
Kami warga 1 PISMP dah went through orientation week, or should i call it days.
Waktu orientation tu lepak sungguh.
Jumpa classmates and kawan2 y dah lama tak jumpa.
Rindu, tp ada y awkward somehow. I dunno why. But i don't give a fish. Well, let it be lah. :3
And at that time kelas kami dapat a new classmate. Ingatkan dia ganti Aizat kat kelas Tesl 1. Rupanya masuk kelas kami, sebab kelas kami kurang bilangan.

Welcome welcome Shamil Usrah. + lelaki kelas kami. 4 orang sudah ~
Say what.
He's older than me, and he's from Rembau.
agagaga.
Finally, i'm not the oldest one from our course anymore.
Thank you lah bro for coming.
I feel a bit younger thanks to you.

So far dia okay lah. Biarlah ada orang nak kata dia apa, manusia lain2 kan. Kalau semua nak sekepala pun, tak jadi cerita kottt. Biarlah variasi sikit kan.
Time intro intro punyalah terkejut kejut tau pasal dia.
Well, dia budak MRSM Muar.
Straight As. 10 As. *nganga sikit.
Masuk UTP, amek Maths, keluar sebab tak minat. *nganga lagi
Masuk IPRM. then, pindah.
And hobbies dia, semua macam padan untuk Lala. He loves art, and musically inclined. He can play piano. *nganga lagi dan lagi. sangat sesuai tuk Lala
*ye. ada antara kami sudah mula menjodoh2kan mereka. lulz. Just kidding. :p I bet Lala will be mad later. wuuuuu.
Sorry babe ! >,<

Literature, Linguistics, Philosophy, Child Development, TITAS, and PK.
I'll have to push myself to learn all these.
I'm no more in foundation years, so "gotta try my best" lah  kot azam baru tahun ni.
And i'm sure for the upcoming years, sama jelah azam aku :3
Wish me luck everyone !

** thanks to my adik adik, Atasha, Yana, Hawa, Fatin, Lala and Nufa y jauh tercampak kat hujung belah sana sebab happy kan aku sepanjang dua minggu pertama ni. Rasa happy gila kot. ahaha.
Hope it will last :)
*** Thanks and much love for you too, dear :) ***

Wassalam ~

No comments: