Saturday, July 14, 2012

softball is not that SOFT.

ada apa dengan softball.
Allahuakbar.
dulu aku tak pernah berharap pun nak main sukan ni suatu hari nanti.
tup tup, masuk sem 3, kitorang punya gerko, softball.

mak aih.
ni lah permainan terganas y aku pernah main selama aku hidup.
kenapa aku cakap ganas ?
dalam nak masuk sebulan kitorang main mende alah ni, dah ada beberapa orang kawan aku injured.

pei ling kena bola, bengkak muka. lala lah punya pasal ni. kehkeh :p

pastu lala pulak kena. kena area mulut. terhentak kena kat gusi. dia dahlah pakai braces which i think doubled the impact. ==" menangis2. salahkan keffy eh lala. heheh. :p

pastu, tengah game semalam, lepas je aku buat run from one base to another base, dengar adibah menjerit sakit. aku paling dekat terus datang pangku dia. merah padam muka dia. bengkak kot muka. berbunyi pulak tuh time kena. sebab siapa ? aizat. ==" 
budak laki baling kuat, laju pulak. memang berdebuk2 lah kesan kat dibah tu. kesian dibah. T_T

setakat ni, aku belum pernah kena teruk2.
cuma time aku practice dengan nufa dulu, aku tak pakai glove.
*bajet kuat sangat tangan aku y keding nih nak tahan impact bola. -..-"
aku injured sikit. jari manis tangan kiri aku gigil (eh, gigil ? :p) selama tiga hari. 
jari manis je. jari lain tak. kehkeh :p
tu pun dah cukup sakit bagi aku kot.

sekarang ni pun aku cam paranoid je.
asyik fikir, tak lama lagi mesti giliran aku pulak kena y dahsyat2 punya.
menakutkan. mintak dijauhkan ( AAMIIIN ) T_T
bukan tak best main softball ni, tapi sebabkan takut injured tu, aku cam @_@ sikit.
bukan aku je. budak2 lain pun sama. 
maafkan kami puan. :p

*aku tak tau lah kenapa diorang gelarkan softball ni as SOFTball when the sport is inversely NOT THAT SOFT.

k. wassalam.

4 comments:

kaki bola said...

mybe kne main pakai topeng ke baru tak injured kot.teruk tu.

ad said...

be more careful lar adik2...
time kitaorg dulu xde plark injured sampai camtu skali...

*najaah* said...

ad : entah lah. tatau kenapa, maybe salah sendiri kot tak serius time latihan. =="

ad said...

tp papepun...ENJOY...!
u'll miss those things later on tau...hehehhee