Wednesday, February 8, 2012

tolong faham.

"hanya kupinta darimu."

tolonglah. tolonglah, tolonglah.
jangan letakkan semua beban kesalahan tu atas bahu aku.
orang y tahu sejarah hidup kau, for sure akan anggap aku sahaja y bersalah dalam hal tu.
hakikatnya siapa y bertindak membuat keputusan..?
bukan aku.
siapa y ambil jalan mudah tersebut..?
bukan aku.
kau faham tak?

kau boleh cakap cerita apa-apa je dekat orang. tapi y kena tempiasnya aku.
bila kau cerita pada mereka terdekat dengan kau..,
kau rasa apa y dia orang akan komen pasal aku?
positif?
tak kan.
negatif y banyak.
maaf. aku bukan nak dipandang atau disanjung sebagai seorang y innocent.
fine. aku tak perlukan semua tu. tapi cukuplah kan.
aku takde pun nak cakap pasal benda tu lagi, kenapa kau perlu buat demikian?

aku terkilan.
tersentak.
sebab aku seolah-olah dilabel sebagai seorang y jahil tentang hukum hakam berkaitan dengan perkara tersebut.
aku bukan jahil. cuma aku alpa.
tapi bukan aku seorang je.
kau pun sama.
kita sama-sama salah.
so, janganlah buat orang fikir, aku je y bersalah dalam hal tu.
kau diam buat lek je sudah.
takyah nak mention benda y sama berulang kali.
sebab lama-lama aku akan muak.
bila aku muak, aku jadi meluat.
bila meluat, tak mustahil aku akan jadi benci.

kbai.

No comments: