Sunday, February 12, 2012

Raikan Cinta ;)

Assalamualaikum.

"Raikan Cinta"
aku rasa bersyukur sangat sebab aku terpanggil tuk menyertai rakan2 ipg y lain tuk program ni.
kalau aku tak pergi surau malam jumaat lepas, confirm aku tau pape. Alhamdulillah.
walaupun ada certain flaws tuk program semalam, tapi aku still enjoy.

siapa pulak makhluk Allah kat belakang tu. T^T
Alhamdulillah. normally, with Aziha. ;)
adik kepada budak ni sangat comel. tetiba kepala muncul di celahan kerusi aku.
mengucap terus aku.
best dapat tarik pipi dia, sebab gebu sangat ;3
program "Raikan Cinta" ni diadakan bersempena Valentine's Day y bakal menjelma.
but naaah, it's not to support Valentine's Day.
it's more like a forum. learning the hikmah(s) why we shouldn't celebrate Valentine's Day for even once.
moderator malam tadi, kak wardina safiyyah *she's a drop dead gorgeous creature on Earth i tell you. Subhanallah ;)
panelnya pulak ; Imam Muda Najdi, Imam Muda Mujahid, and the winner of Solehah, kak Amie Sofia.

got some interesting quotes/statements from last night.
from kak Dina,
"We need no Valentine's Day, bagi Islam, setiap hari adalah hari berkasih sayang. tidak terhad kepada satu hari tertentu sahaja"

this one, from kak Amie.
"Allah mendatangkan perkahwinan untuk merealisasikan percintaan"
= kak Amie cakap it's okay to have a relationship, as long as it doesn't go beyond what Islam has taught us.
"Anda bijak jauhi zina"
= betul ke ek. aku cam lupa lupa sikit. memey betul =="

from Imam Muda Mujahid.
"Sekarang bukan masanya tuk fikir nak bercinta. fokus pelajaran dulu, kemudian baru fikir kahwin"
= aku fikir macam dia juga. tapi, aku rasa kalau memang dah jodoh, and memang dah tiba masanya, and kalau dah rasa layak nak kahwin, tak salah kan. benda y baik, buat apa lambatkan. ;) *banyak nya and aku =="

from Imam Muda Najdi.
"Berapa banyak masa kita habiskan di facebook. nak lari dari facebook ni pun payah"
= i couldn't agree more. aku pun sama je. susahnya nak tinggalkan facebook. T_T

THIS. from whom... i cannot remember. macam kak Amie.=="
"Mula-mula sms, pastu facebook, pastu keluar sama2, pastu zina. Nauzubillah."
= ni betul, sokong. steps toward zina, seriously sangat simple. >_<

semalam, time kak Dina interview budak-budak tanya pasal novel cinta tu.
which is, time nehhh T^T
sorry. can't expect much from Lollipop when she's moving really fast. T^T
aku ngan Fadzilah y tercakap "Bicara Hati" dengan sangat kuat. tak tau pulak kak Dina terdengar and terus datang kat kita orang. nasib baik bukan aku y dok paling tepi. aku dok sebelah Aziha, and sebab Ziha dok paling luar, so Ziha lah y kena attack. menggigil masing2 bila kak Dina datang dekat. sebab cantik sungguh.
Kak Dina ; Apa tajuk novel tu?
Ziha ; Bicara Hati. *sambil senyum2 malu.
Kak Dina ;  Okayy. siapa penulis dia?
Ziha ; err. *sambil pandang aku,
Aku ; Damya Hanna kak, ziha.
Ziha ; Damya Hanna.
KaK Dina ; Okayy. Damya Hanna. *and she went down.
*ada gambar kami bertiga. tunggu Lala upload. hihihi :3

Subhanallah. first encounter, kat dalam surau. lepas jemaah maghrib, kak Dina masuk.
time tu aku tatau kenapa aku terpanggil tuk pusing ke belakang. bagaikan ada suatu aura y menarik2. terkeluar dari mulut. "kak Wardina. Subhanallah, cantiknya dia."
dia tidak bermake-up. berjalan, ke saf paling depan. terus angkat takbir.
aku rasa macam nak peluk dia je time tu. Ziha pun cakap benda y sama. mungkin sebab dia nampak baik sangat. serius jeles dengan org y dapat salam dengan dia. aku nak pergi dekat dia, tapi aku macam patung pulak. tak mampu nak melangkah. plus, aku takut aku mengganggu schedule dia. T^T

huhu. okay enuff said. cukuplah sampai situ.
aku rasa banyak menyimpang pulak ye tak.
=="
harap sangat dapat join program2 macam ni lagi.
insyaAllah.
till the next time~

1 comment:

Afiq Arif said...

syoknye dpt jmpe wardina. :0
i agree with imam muda mujahid...
"Sekarang bukan masanya tuk fikir nak bercinta. fokus pelajaran dulu, kemudian baru fikir kahwin.