Friday, February 24, 2012

my Lǎogōng~




the guy up there. he's kinda passed out in front of me.
in front of the whole class. 
*not really in front, he's at the back. but we're facing him, so he's in front of us. wtheck. =="
he cried a lot these days.
yesterday, i saw him crying. so much.
i texted him last night, asking whether he's okay or not.
he said he got too many responsibilities but he's okay...

this morning...,
he went out of the class.
he returned only after10 minutes.
madam tanya if something's wrong somewhere.
dia geleng, but ewan cakap, "he's hyperventilating."
time tu, aku memang nampak muka kai berubah.
hidung jadi merah.
and i was like, 'he's in the verge of crying.' detik hati.
aku panggil dia, and cakap
"kai, please don't cry."
he looked at me, and unfortunately his face got reddened even more.
* aduh. aku pergi tegur pulak =="
dia duduk. tekup muka atas meja, and yes. he cried. slowly at first. 
air mata aku terus keluar tanpa diminta.
* yupp. i'm that kinda girl. y senang terpengaruh dengan emosi org di sekeliling.
ewan macam marah, sebab aku nangis jugak 
T___T
tapi aku bukan nangis sebab suka2.
aku terlampau risau.
T___T

then, his cry got louder and even louder.
madam baru tersedar something's wrong with kai. madam dah gelabah. 
terus berjalan pergi dekat kai.
kai pegang kepala, and tangan dia menggigil gila2.
* seriously, kalau tengok sekali pandang, korang akan nampak dia macam org gila time tu.
tetiba dia terus rebah ke belakang, dengan kerusi2 sekali. 
luckily yam sempat tahan kerusi dia. 
kalau tak, terhentak kott kepala. 
* hilang ingatan pulak T^T
tangan kai time tu, terkatup. tak boleh nak bukak,
tergenggam je. and jari dia semua pucat. putih. 
*not because he's chinese lah. =_="
yupp. darah tak sampai kat area pergelangan tangan and jari2 dia.
time tu tgk muka classmates lain semua dah lain je.
aku memang dah dari awal nangis. 
followed by tasha, sangeetha, hui youn and later, the one closest to him. joey.
then dr ramlan took him to, hukm. of course. yam tagged along.
madam jaswir, yana n nufa followed after.
madam sabariah dismissed the class earlier.
dia tak boleh nak fokus mengajar.
aku naik kantin dengan y lain. tapi hati tak sedap je.
terus aku g hukm ngn tasha tengok dia.
lepas tu, okay... suap2, bebel2 kat kai.
dah. malas nak citer dah.
=="

please lah ye kawan2.
kita kena pandai handle stress.
kalau ada masalah, tolong cite dengan someone y kita percaya.
jangan pendam sorang2.
mungkin mula2 boleh pendam, tapi lama2?
meletupppppp.
aku taknak ada y jadi macam kai lagi.
tolonglah.
terseksa kot jiwa tengok org y rapat dengan aku mcm tu.
walaupun kita ni hopeless sgt tak sayang diri sendiri, tapi ingatlah.
org sekeliling kita ada y sayangkan kita kot.
taknak tengok kita susah hati, sakit apatah lagi kan.
you. you. you.
please. be strong.
Allah will always be with us. 
:')

: kai just texted me. not really 'just'. at 2pm earlier.
he said he's okay now. doc asked him to rest a lot.
he said thanks so many times that i forgot to count.
get well soon kai, we miss you already :')

No comments: