Saturday, January 14, 2012

pandainya bercakap.

frankly said,
aku tak berkenan dengan cara seorang penulis blog ni.
dalam satu entry dia, dia macam condemn a bit la kat seorang pendakwah ni.
aku tahu pasal isu tu,
mak n kakak aku ada cerita.
memang agak hangat jugak lah isu y satu tu.

umm.
well.
maybe salah dia, sebab menyampaikan 'that thing' y aku kira tak sepatutnya dihebahkan kat org ramai.
tapi, berbalik kepada blogger tu tadi.
the way dia condemn tu, aih.
hellooooo.
ilmu agama kau tinggi sangat ke sampai nak label begitu dekat pendakwah ni.
at least, give him some space lah.
dia buat salah, then kau terus label dia macam tu.
people commit mistakes.
takde y perfect sampai tak buat salah selama hayat dia.
*kalau ada tunjuk kat aku meh. =="

memang boleh kritik org, tak salah pun.
tapi kalau kau kritik secara kasar, kau fikir dia akan boleh terima ke?
cuba kalau kau y kena kritik openly kat laman sosial or whatever, kau leh ke terima?
konon2 pasrah je gitu ye tak.
ghonti an lah.
takdo makno eh nak pasrah yo camtu.
kan kan kan?

apa kata kalau kau nak kritik pendakwah tu, kau pergi call sendiri.
pastu terangkan kat dia apa y dia buat tu salah, and jelaskan kenapa salah,
and come out with ideas tuk perbetulkan salah dia tu.
haa, that way aku rasa lebih better lah kot.
daripada simply accusing people that they did wrong.
what, they don't deserve a second chance meyh?
*btw, mak aku ada number dia, nanti aku mintak bagi kat kau ye. *wink

=aku cakap macam lah budak tu baca blog aku=
kbai.

2 comments:

azwa amani said...

sape ni?? x fhm. huhuhu

*najaah* said...

huhu. pndakwah tu, adalah. hihihi. takleh reveal lah. :p