Wednesday, June 1, 2011

BUDAK SEKARANG DAH CACAT.!

Assalamualaikum.
Ya Allah.
'jauhkanlah aku daripada sebarang perbuatan maksiat ya Allah.
jauhkan diriku daripada menghampiri zina ya Allah.
Amin ya rabb.'


Astaghfirullah al azhim.
aku hampir termuntah+termenangis+terkelu bila terbaca satu blog ni.


wey budak.
kau baru 14 tahun lah.
14 tahun.
tingkatan 2.
faham tak?
PMR pun belum.
dan y paling penting.
kau MUSLIM.
kau lupa ke?
atau kau mmg tak mampu nak fahamkan ayat aku ni?


seawal umur 14 tahun kau dah berani mengaku kat 1 alam semesta ni y sesungguhnya kau pernah berzina?
ayat kau,'kesah apa aku bukan virgin?'
ni cebisan ayat entry budak cacat tu ;
"...ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)..."


masyaALLAH.
Astaghfirullah.
aku tak tahu apa y duduk kat akal fikiran kau lah budak.
kau memang sesat!

'bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI !'

ya Allah.
malunya aku baca.
MARUAH DIRI?
kau masih punya MARUAH DIRI ke dik?
kau pasti?
habis tu,yang kau gadaikan kat balak kau tu apa?
sparepart MARUAH DIRI kau je ke?
kau ni mmg layak kena rejam.
walaupun kau sebenarnya ghair muhsan.
sangat memalukan.



eeeee.BODOHLAH KAU NIII.
kalau ye pun kau dah MAIN tu,
kau simpan sendiri jelah.
tak perlu nak jaja satu dunia.
kenapa perlu kau bagitahu.?
kau fikir golongan senasib ngan kau boleh respect sama kau?



dik.
mak ayah kau tahu ke kau buat sume ni?
kau rela ke kasi malu kat mak ayah kau?
dan y patut kau sedar.
bukan kau malukan mak ayah kau je.
umat ISLAM kat dunia ni boleh dipandang hina sebab kau.



dik.
kau kena sedar.
badan kau.jiwa kau.hati kau.
sume tu milik ALLAH.
kau penyewa je dik.
kau kena bayar sewa dekat ALLAH dgn cara beribadat dan patuhi arahanNYA.
bukan dengan cara macam ni.
ALLAH murka dik.
kau sedar tak,time kau tgh MAIN tu,
ALLAH perhatikan setiap perlakuan kau.
malaikat kiri kanan catat setiap amalan kau.
tapi,waktu kau buat tu.
malaikat kanan tak dapat nak catat apa2 pun dik.
malaikat kiri punya kerja,overload.
kau boleh fikir,
'ahhhh.!
orang lain bukannya nampak apa aku buat pun.'



NOPE.
kau silap.
kat padang masyar nanti.
semua amalan kita akan dipertontonkan semula.
tiada 1 pun y tertinggal.
time tu kau takyah nak menyesal.
sebab dah takde turning back lagi dah.
y tinggal syafaat nabi Muhammad tuk bantu umat dy.
tu pun kalau kita ni layak dapat dik.
dan seterusnya.
NERAKA DAN SYURGA menanti.
kau rasa hasil perbuatan kau tu,syurga ke neraka y panggil kau....?

Wallahua'lam.

1 comment: