Thursday, May 5, 2011

Peraturan y tak masuk akal.


Pemain Badminton Wajib Pakai Skirt

Persekutuan Badminton Sedunia (BWF) menafikan peraturan baru yang mewajibkan pemain wanita memakai skirt supaya kelihatan lebih seksi.Sebaliknya BWF berkata peraturan baru itu bertujuan “untuk memastikan aksi lebih menarik” untuk menarik kehadiran lebih ramai penonton.BWF berkata, mereka akan meneruskan pelaksanaan peraturan itu yang ditangguhkan selepas pemain dan pegawai mengemukakan bantahan, bermula 1 Jun ini.Menurut BWF peraturan baru itu adalah salah satu cara bagi menarik lebih ramai minat penonton dan penaja, sebagaimana evolusi fesyen dalam tenis yang menjadikan sukan itu lebih menarik.Arahan terbabit berkuatkuasa bermula 1 Jun 2011 ini di Kejohanan Badminton Terbuka Singapura.
Apa komen korang ye?
Tak ke rasa peraturan ni cam tak rasional?
And,tak ke untuk memastikan aksi lebih menarik tu sama je meaning dengan nak players nampak lebih seksi?

Ak rase players tu,kalo dah terror,pakai shorts pun takkan jejaskan prestasi dyorg.
Tak kesian ke kat players,nak dok jage skirts dyorg daripada terbang sana terbang sini.
Dahlah selalu lompat2 nak smash bagai.
YA ALLAH.takpek den bayang eh haaa.-,-
Malanglah bagi lelaki2 y terpaksa tgk aksi 18sx players tu.*kot y suka tu,mmg terngangalah mulut kan.
Eloklah,bukan setakat kaum lelaki je dapat dosa,kami y perempuan pun dapat dosa sama.
AZABNNYAAA koranglah tanggung.-,-"
KTHANXBAI.
Wassalam.

5 comments:

Fatimah Zahra' said...

biar betul?

-_-"


alasan yg tak muasabah..

*najaah* said...

ye.bace kat mynewshub tadi.tah ape2 motif sbena dyorg.-,-

syaidah syafizah said...

xpat0t bt0l !!
kita bak0 jew BWF 2 ~ hahaha

Dahlan said...

Based on my opinion, I think wearing a skirt is not wrong. What makes it wrong is how short is the skirt. I think if the skirt is below the knee it should do fine. The girls should only wear a long socks to cover the legs. (if you agree with me on this point).

On the other hand, the news seem fake but it could be a reality too. That I'm not sure.

Best idea, let see what happens next!

Smile always :)

*najaah* said...

ok dylan.pernah tgk tak skirt y bese tennis or badminton players pkai?how LONG is it?n how many players put their effort to cover up the legs?
well.the news is real.its not fake.